Tordai gombás tekercs
2005.10.17. 23:17
Tordai gombás tekercs
Hozzávalók: 4 tojás, só, kevés olaj vagy vaj, 10 dkg. gomba, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld.
A tojásfehérjét habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ahány tojás, annyi csipet sót. Összekavarjuk, kikent palacsintasütőbe öntjük, és szép halványpirosra sütjük. A gombát előkészítjük (mossuk, puhára főzzük, majd kicsi olajban hagymával, borssal, petrezselyemzölddel, kis vízzel, csipet sóval megpároljuk.) A masszát a kihűlt tojásra kenjük, majd szoros tekercset készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk. Tálaláskor ujjnyi szeletekre vágjuk, és úgy rakjuk a pecsenye mellé. Önálló ételként is fogyasztható, ilyenkor sült burgonyát, majonézt adhatunk hozzá.
|