Levesek : Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves |
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
2005.10.17. 23:21
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves Hozzávalók: 2 kaveskanál olivaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 2 zuzott fokhagymagerezd, 1 evokanál őrölt mandula, 2 kávéskanál masszala( indiai fűszerkeverék) 1/2 kávéskanál chilli por, 1 kávéskanál koriander, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál frissen reszelt gyömbérgyökér, 40 dkg sürített paradicsom, 17,5 dkg főtt csicseriborsó, 4,5 dl zöldséges csontleves, só, bors Forró olajban üvegesre pároljuk a hagymát. Beletesszük az összetört fokhagymát, és további két percig pároljuk. Kevés vízzel elkeverjük az őrőlt mandulát és fűszereket.A keveréket hozzáadjuk a hagymához, és 2-3 percig együttt főzzük. beletesszük a paradicsomot, a csicseriborsót, és felöntjük a zöldséglevessel. 35-45 percig főzzük, hogy az ízek jól összeférjenek, sózzuk és forrón tálaljuk.
|