Húsételek : Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson |
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
2005.10.17. 23:29
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Hozzávalók:
36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színű paprika.
Elkészítése:
Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlő darabokra. Tűzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig.
Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.
|