Tlttt pontyfil
2005.10.17. 23:31
Tlttt pontyfil Hozzvalk: 2 szp pontyfil (kb. 1 kg-os hal gerincbol lefejtett hallap), 15 dkg gomba, 1 evokanl olaj, 1 dinyi vrshagyma, kevs zsemlemorzsa, 1 teskanl szrtott petrezselyem, 1 tojs, s, bors; A mrtshoz: 2 dl tejszn, 1 evokanl finomliszt, 1 teskanl szrtott kapor, 1 halszlkocka. Mindkt hallapot surun beirdaljuk, vagyis egszen a borig bevgjuk, gyelve arra, hogy a bort ne vgjuk t. Megszzuk. A tltelkhez a finomra vgott hagymt az olajon vegesre fonnyasztjuk, majd rtesszk a vkonyra szeletelt gombt. Szzuk, borsozzuk, rszrjuk a petrezselymet, s fedo alatt megproljuk. Kihutjk, hozzkeverjk a nyers tojst s a zzott fokhagymt. Kevs zsemlemorzsval surtjk. Ezutn rkenjk a hallapokra, s felcsavarva alufliba csomagoljuk. Kt vgt sszenyomva elzrjuk, nehogy a tltelk kifolyhasson. Forrsban lvo vzbe tesszk a "csomagokat", s az jraforrstl szmtott 25 percig fozzk. vatosan kivesszk a lbol, s kihutjk. Ezutn tcsomagoljuk, s a mlyhutoben fl rig dermesztjk. Kibontva felszeleteljk, s tuzll tlra helyezzk. Kzben a mrtshoz a halszlkockt 2 dl vzben feloldjuk s felforraljuk. Hozznjk a liszttel simra kevert tejsznt, beleszrjuk a kaprot, s kevergetve jl kiforraljuk. A stoben tforrstott halszeletre rntjk.
Prolt brokkolival, valamint manduls burgonyakrokettel tlaljuk.
|